Vakmanschap

Vakmanschap ontstaat niet zomaar. Door een eigen academy (ook wel bedrijfsschool, opleidingshuis of bedrijfsacademie) op te zetten, wordt kennis gedeeld en zullen uw medewerkers zich blijven ontwikkelen. Hiermee voorkomt u dat uw bedrijf stil blijft staan en zorgt u ervoor dat uw bedrijf continu groeit!

Wat is vakmanschap?

Vakmanschap is het hebben van veel kennis en specifieke vaardigheden op een bepaald gebied. Om deze kundigheid binnen uw organisatie te verspreiden, zult u in uw medewerkers moeten investeren.

Vakmanschap met een eigen academy

Met een inhouse academy creëert u vakmanschap, doordat u investeert in de kennis en ontwikkeling van uw medewerkers. Specifieke talenten worden naar boven gehaald en kunnen voor elke medewerker duurzaam worden ingezet. Op deze manier blijven uw medewerkers gemotiveerder en wordt de kennis binnen uw bedrijf uitgebreid. Een goed geschoolde medewerker die op de juiste plek zit, blijft zich beter ontwikkelen binnen zijn functie en draagt uiteindelijk bij aan het behalen van uw strategische doelen. Daarnaast wordt uw bedrijf door middel van een eigen opleidingsprogramma ook aantrekkelijker voor sollicitanten, doordat u laat zien dat u investeert in uw medewerkers. Dit zal door velen als positief worden ervaren.

Vakmanschap op maat

Bij AcademySuite ontwikkelen wij samen met u een academy op maat. Dit houdt in dat specifieke verantwoordelijkheden worden vastgelegd in vakmanschapsprofielen, leerbehoeften worden vertaald naar ontwikkelpaspoorten en bedrijfsspecifieke kennis wordt gedeeld. Daarnaast ontwikkelen wij ook volledige inwerkprogramma's voor nieuwe medewerkers en zijn we gespecialiseerd in e-learnings met bedrijfsspecifieke content. 

Werkwijze AcademySuite

Een eigen vakmanschap academy opzetten met behulp van AcademySuite gaat in de meeste gevallen via de volgende stappen:

  • 1. Opstellen vakmanschappen
  • 2. Medewerkers spiegelen aan de opgestelde vakmanschappen
  • 3. Bepalen opleidingsbehoefte
  • 4. Opzetten en inrichten academy
  • 5. Jaarlijks beheer en onderhoud


Tijdens het proces wordt uw organisatie volledig ontzorgt en wordt de digitale leeromgeving volledig in uw eigen huisstijl ontwikkeld.

Ontzorging & Subsidie

Bij AcademySuite begrijpen wij dat u uw aandacht vooral bij uw bedrijf wilt houden. Daarom nemen we alles voor u uit handen en faciliteren we het gehele academy proces. Tijdens dit proces is onze accountmanager uw persoonlijk aanspreekpunt. Ook nemen wij het beheer volledig voor u uit handen, zodat u er bijna niet naar om hoeft te kijken. Verder is het interessant om te benoemen dat er verschillende subsidies zijn welke u, eventueel met onze hulp, eenvoudig kunt aanvragen.

Vakmanschap creëren?

Wilt u vakmanschap binnen uw bedrijf creëren? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden van een eigen academy, e-learning platform of interne opleiding te bespreken. Wij zijn te bereiken via telefoonnummer 0341-820 002 of per e-mail via info@academysuite.nl. Wij helpen u graag met de ontwikkeling van een eigen academy, zodat u straks over echt vakmanschap beschikt!